Med Beds voor dieren


In de zeer nabije toekomst, samen met de implementatie van medische bedden en andere geavanceerde medische technologieën voor mensen, zullen verbazingwekkende technologieën met een ongelooflijk genezend vermogen ook worden vrijgegeven en beschikbaar zijn voor dieren, van de kleinste mier tot de grootste olifant, van de kleinste vis tot de enorme blauwe vinvis, alles zal worden verzorgd.

De technologie die gebruikt zal worden is Med Bedtechnologie. Hoewel de technologie identiek is aan die van de medische bedden voor mensen, is de opzet anders. Voor dieren zijn er verschillende kamers beschikbaar voor de dieren van verschillende grootte. We kijken meer naar een kamer die opnieuw kan worden geconfigureerd om aan de grootte van het dier te voldoen, wat betekent dat de muren en de grootte van de kamerwanden van grootte en vorm kunnen veranderen. Bijvoorbeeld, een hond, kat, vogel, schaap, varken, etc iets van die kleinere omvang zal op een tafel liggen met zoiets als ‘glazen’ wanden. De dieren zullen verdoofd of slapend blijven gedurende de hele procedure. Voor grotere dieren zoals paarden, koeien, e.d, etc zal de kamer een opstelling hebben als een stal. Afhankelijk van de lengte van en de procedure zelf, kunnen ze in slaap worden gebracht of gewoon worden verdoofd om beweging te minimaliseren. Opnieuw kunnen de wanden van de ‘stal’ worden verplaatst en aangepast aan de behoeften van het dier.

Zeedieren zullen geen gebruik maken van ‘med bed animal healing chambers’, er zullen andere geavanceerde technologieën beschikbaar zijn voor het zeeleven.

De algemene procedure is hetzelfde als voor mensen, met slechts een paar kleine verschillen, dus ik zal de basis behandelen.

* Wanneer de technologie beschikbaar is, zijn er gegevens beschikbaar waarmee u contact kunt opnemen om uw dier te boeken voor hun eerste afspraak. Ze nemen enkele basisgegevens over het dier en maken een tijd en datum van hun afspraak en de locatie van waar u naartoe moet. Als je hulp nodig hebt bij het vervoeren van het dier kunnen ze dat ook helpen regelen. Wanneer u op de afspraak aankomt, laten ze u zien waar u met uw dier naartoe moet, afhankelijk van het diertype en wat u vervolgens moet doen. Vervolgens nemen ze wat meer gedetailleerde details en brengen ze het dier naar de scanmachine, deze scan kan 15 seconden tot 5 minuten duren, opnieuw afhankelijk van de grootte van het dier en het niveau van samenwerking. Na de scan gaan ze met je zitten in een kantoorachtige setting en worden informatie en afbeeldingen van het dier op het computerscherm weergegeven. Hier zal de dierenarts/diertechnicus eventuele afwijkingen die zijn opgepikt of gevonden met u bespreken. Ze zullen ook met u bespreken welke vlekken of littekens u wilt laten verwijderen of genezen.

Voor sommige snelle kleine procedures, zoals de-sexing, verwijdering van spalken, tandheelkundig werk, genezing van kleine verwondingen, enz. kan worden gedaan op dezelfde dag als de eerste afspraak. Andere, complexere procedures moeten mogelijk op een andere dag verder worden geboekt. Voor de eerste afspraak moet u de hele dag vrijhouden voor het geval uw dier later die dag de procedure kan ondergaan. Als uw procedure op een andere dag plaatsvindt, kan u worden gevraagd om de dag ervoor aan te komen en uw dier ’s nachts in het centrum achter te laten. U kunt ook worden gevraagd om uw dier enkele dagen na de procedure te laten staan voor observatiedoeleinden. Al deze informatie ontvangt u bij uw eerste afspraak. Als u meerdere dieren heeft, moet u dit bespreken bij het maken van uw eerste afspraak. Om meerdere afspraken in het centrum te minimaliseren, zal het personeel proberen al uw dieren op hetzelfde tijdstip of dezelfde dag op te vangen.

Afhankelijk van de faciliteiten van het centrum, kunt u mogelijk in accommodatie verblijven voor de duur van de procedure en het verblijf van uw dier.

* Dieren leven meestal in het moment als het gaat om hun gezondheid en hoe ze zich fysiek voelen, dus revalidatie wordt sterk verminderd waardoor de hersteltijd bijna onmiddellijk is. Voor gehandicapten of dieren met een prothetische ledemaat kan het nodig zijn om wat zachte fysiotherapie en revalidatie na hun procedure te volgen. Afhankelijk van de behoeften van het individu kan dit thuis of in het centrum zelf worden gedaan. In bijna alle gevallen is slechts één procedure nodig.